Hvad betyder BBV

BBV står for Brother Beer Value
Det er en værdi, vi har lavet for at give den bedste smagsoplevelse af alle vores øl.
Det er opsummering af alle smage og aromaer der findes  i øllet.
IBU, som findes på mange øl, siger kun noget om bitterhed. Den siger ikke noget om, hvor kraftig aromaen eller smagen er. 
Duften og smagen kan både komme fra humle, malten og andre ting som f.eks hyldeblomst.
Skalen løber fra 1 -100 og man kan sige, at 1 er det samme som vand. 
Så skal du lave en simpel ølsmagning med Brother Beer, så start med den laveste værdi først, – det giver den bedste oplevelse.  

Temperatur

Ja, det er ofte noget som deler vandene lidt. Men her er vores holdning:
Øl skal drikkes ved 5 – 10 gr.
De lyse øl, dvs. pilsner, blonde, Pale ales, skal helt klart drikkes kolde, mens de lidt mørkere øl bedre kan drikkes lidt varmere. 

Kort sagt: tag flasken ud af køleskabet, hæld den op i et glas og drik den. Så skal den nok smage godt. 😉

Hvad betyder de andre ting?

Alc. fortæller hvilken alkohol pct., der er i øllet. De fleste øl ligger omkring 4-5 %, men special øl og især håndbryg ligger ofte lidt højere.  Mange af vores øl ligger på 6-8 %. Vi er simpelthed for nærig til at putte mere vand 😉

EBC eller European Brewing Convention er et udtryk for farven. Skalaen går fra 1 -100 og jo lavere værdien er, jo lysere er øllet. De forskellige øl-stile er også kendetegnet ved deres farve.

IBU eller International Bittering Unit er bitterheden af øllet. Bitteheden kommer fra humlen. Der er meget forskel på, hvor bitter de forskellige humlesorter er. I teorien kan du bruge alle humlesorter til at lave bitterhed med, det er blot et spørgsmål om, hvilken mængde der kommer i under urtkogning. 
Ligesom med farven, så er de forskellige øl-stile også kendetegnet ved deres bitterhed. 

Adresse